III. Thury György kupa

Kópia – P1000591.JPG

III. Thury György kupa - Gömörpéterfala

Sikeresen zárult a harmadízben megrendezett Thury György kupa. A nem mindennapi megmérettetésen, a 24 órán át tartó szablyavívó versenyen hat elszánt barantázó vett részt. A teljesítményversenyt hárman fejezték be, az összeesés határán álltak csak le.

'Az ilyen alkalmakkor tapasztalhatjuk igazán a magyar hármasságot: test-lélek-szellem. Egy bizonyos pontig a testi erő dominál, gyors, pontos mozdulatokat hajt végre. Mindezt a lélek, a tudat irányítja, adja az utasításokat. Egy idő után a test elfárad, s érdekes tapasztalás, hogy a küzdelemben a lélek ugyanolyan éber a 20. órában is, mind az elsőben. De a test lelassul, az izmok nehézkesen akarnak mozdulni. Hihetetlen nagy ereje van a léleknek. A szellemi ébrenlét pedig megtanít, hogy a legnehezebb körülmények között se árts a társadnak, ugyanúgy óvd a sérüléstől, mint az elején.
Számomra a verseny kettős győzelmet jelent. Első maga az eredmény, a tapasztalás, a második, hogy egy-két esetben a tanítványaim is fölém tudtak kerekedni, legyőztek. Számomra ez nem kudarc, hanem egy elismerő öröm, mert a sok kemény edzés és munka egyfajta gyümölcsét jelenti. Azt, hogy a tudást egy bizonyos szinten át tudtam adni, megfogant és ezután rajtuk múlik, hogy ezt mennyire fogják tudni kamatoztatni. Az eddigi munka nem volt hiábavaló, a tudás továbbél, s ők lehetnek a jövő példaképei!" (Kopecsni Gábor)

Eredmények:

Kopecsni Gábor 291 küzdelem, 283 győzelem, 858 pont
Katyi Bálint 291 küzdelem, 183 győzelem, 658 pont
Kiss Győző 291 küzdelem, 104 győzelem, 502 pont
Rózsás Dániel 267 küzdelem, 72 győzelem, 436 pont
Köböl Erik 199 küzdelem, 113 győzelem, 426 pont
Novák Barnabás 231 küzdelem, 28 győzelem, 283 pont