Komáromi Tolma Baranta Polgármesteri Díja

18057943_1344303732273605_3665074224501509061_n.jpg

A révkomáromi bejegyzésű Tolma Baranta csapatunk elismerésben részesült Komárom városától. Sok sikert és további kitartó munkát!
Alább olvasható a érdemi javaslat:

A Tolma Baranta Egyesület 2008-ban alakult. Első edzőjük és a csapat alakulásának támogatója Kopecsni Gábor, a dunaszerdahelyi Hadik András baranta csapat vezetője volt.
Az egyesületet arról az Apatolmáról nevezték el, aki a 10. században földvárat épített itt, a mai Komárom területén.
Az egyesület hivatalos megalakulásának dátuma 2010., az alapító tagok: Tóth Gábor, Herczeg István és Bugár György

Az egyesület célja a barantával, vagyis a hagyományos magyar harcművészettel foglalkozó csapat létrehozása és fenntartása, a sport és kulturális tevékenységen keresztül a magyar nemzeti önazonosság megőrzése és továbbadása. E célokért szorosan együttműködnek hasonló civil szervezetekkel.

Az egyesület tagjai 2010 óta vesznek részt baranta versenyeken és fokozatvizsgákon, így öregbítve Komárom hírnevét. Hatodik éve házigazdaként is szerveznek versenyeket a városban.
Az egyesület részese a Komáromi Napok alatt a Felvidéki Tavaszi Emlékhadjáratnak. Rendszeresen tartanak bemutatókat a Harcművészeti Gálán a révkomáromi Tiszti Pavilonban, a Hon-Napon, az Erzsébet-híd fesztiválon. Adtak már díszőrséget és láthatók voltak színházi szerepben is, például a komáromi Magyar Lovas Színházban.

Aktívan részt vesznek egyéb társadalmi programban is. Részt vettek az 1919-es komáromi áttörés emlékművének rendbehozatalában, megtisztították a Csillag-erőd egy részét és ott voltak a Dunánál, amikor az árvíz fenyegette a várost.

forrás: http://www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/orszagos-es-nemzetkozi-szi...