Tavaszi összpontosító edzőtábor - karikásostor

Tábor felhívás

Összpontosító edzőtábor

Téma: karikásostor

Az összpontosító edzőtábor célja:
A Felföldi Baranta Szövetség a történelmi magyar harci testkultúrára épülő hagyományos magyar harcművészeti stílus keretén belül gyakorolt fegyverre, ez esetben a karikásostorra való összpontosítást, ill. továbbfejlesztését célozza meg szakmai találkozó formájában. A Baranta eszméire alapozva a karikásostort, mint harci eszköz használatát merítjük ki. A táborban részt vehetnek a magyarországi, vajdasági, erdélyi és más országban működő Baranta közösségek is, valamint barantával nem foglalkozók!
A tábor feladata, hogy a Kárpát-medencében a Baranta hagyományos magyar harcművészettel foglalkozó sportegyesületek, egyesületek, szakosztályok, közösségek a lehető legjobb és letisztult gyakorlati és elméleti tudást szerezzék meg a magyar karikásostorról!
A táborba részt vehetnek olyan érdeklődők is, akik nem gyakorolják a Barantát, ill. mindazok, akik nem rendelkeznek karikásostorral. Ez esetben mindenkit kérünk arra, hogy a környezetéből próbáljon kölcsönkérni, beszerezni legalább arra az időre!

Átadandó tervezett tudásanyag:
- egykezes alkalmazások (jobb – bal kéz használata)
- egykezes alkalmazások célbacsapással
- kétkezes alkalmazások
- karikásostor közelharc
Edzésvezető: Kopecsni Gábor – Arslan oktur

Helyszín: Gömörpéterfala, Baranta völgy
Időpont: április 17-20
Jelentkezés, érdeklődés: felfoldbaranta@gmail.com
(kérünk minden közösség vezetőt vagy érdeklődőt, hogy március 15-ig adja le a résztvevői szándékát, hogy egy hozzávetőleges létszámmal tudjunk számolni. Fontos ez az étkezés és a szállásolás szempontjából!)

A tábor díja: 40 eu,

Mindenki hozzon magával:
Karikásostort (ha van többet, de legalább 1-et), derékaljat, hálózsákot, ruházattal készüljetek - hidegre, melegre, esőre, tisztálkodó felszerelést /papucsot, eü. papírt, szalvétát/, evőeszközt, edzőruhát váltásban, jegyzetfüzetet, videokamerát, fényképezőgépet.

A tábor tervezett napirendje:
6.45 ébresztő
7.00 Sorakozó
reggeli edzés
8.00 7 világtáj köszöntése
8.30 reggeli
9.15 közös munka
10.30 edzés
12.45 tisztálkodás
13.00 ebéd
14.00 előadás
15.00 közös munka
16.00 edzés
18.45 tisztálkodás
19.00 vacsora
20.00 előadás/tábortűz/táncház/filmvetítés
22.00 gyermekek takarodója
23.00 – 24.00 takarodó
Vasárnap (20-án) Ostoros verseny!!!!!