hírek

Bethlen Gábor Alap Zrt. támogatása 2017-ben

Ezúton szeretnénk kifejezni a köszönetünket a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a 2017-ben sikeres pályázaton keresztüli támogatást, amely segítséggel gazdagodott nemcsak a Felföldi Baranta Iskola, de a hagyományunk kincsestára is!

A Felföldi Baranta Szövetség részéről a következő pályázatok segítették a munkánkat:

A Felföldi Baranta Iskola működésének és népszerűsítésének támogatása - amellyel mind felszerelésben, mind népszerűsítésben előre tudtunk lépni, csapatokat tudtunk alakítani

folytatódnak az edzések

Kedves barátaink, érdeklődők!

Vége az ünnepeknek, folytatódnak az edzések Gömörben és Nógrádban! Szeretettel várunk közénk, egy jó közösség és tudatos munka vár rád, azután számtalan uatzás, kaland! A nemzeti harcművészetünket gyakorolva nemcsak pusztán gyakorlatokat hajtunk végre, hanem egy belső utat járva, az Ősök útján, önmagunkhoz vezető ösvényt is taposunk! A lehetőség adott, a többi rajtad múlik!

ToborzóToborzó

Felföldi Baranta Iskola nyílt napja

A Felföldi Baranta Iskola nyílt napjáról itt olvasható pár gondolat e híradásban!

Szép idő, jó hangulat, jó társaság! Ez jellemezte a Felföldi Baranta Iskola első nyílt napját, ahova családok, barátok, az ICS Barkóság és a Kerecsen Motoros Egyesület is ellátogatott. A nap vendége Pucskó Zsolt Ákos volt, aki a magyar néptáncos botolóból alakította ki a sajátos harci mozgássort. A bográcsozás mellett a jó beszélgetések, valamint a botoló, az íj, és az ostor gyakorlása sem maradtak el.

Tovább:

Összpontosítás Farnadon

GARAM MENTE - folytatjuk az edzéseket Farnadon!!!! Ezúttal a magyar népi birkózásokba nyerhetnek betekintést az érdeklődők, valamint különböző birkózó képességfejlesztő játékok, küzdelmek várnak rátok!!!
Egy jó kis csapat van kialakulóban, legyél Te is a részese!

Magyar népi birkózások FarnadonMagyar népi birkózások Farnadon

Kurultaj - cikk Kopecsni Gáborról

Nagyon fontos, hogy minél több felvidéki ellátogasson a Kurultajra, hogy találkozzon a rokonnépek képviselőivel, és átérezze azt az erőt, ami a történelem és a hagyomány emléke őriz rólunk! Álmunk, hogy a katonai hagyományőrzőkből egy felvidéki zászlóaljat összehozzunk, amelyre szeretettel váruk minden érdeklődőt! Vonuljunk fel együtt a seregszemlén, összefogva, egy zászló alatt!
Ez a jelentlét megalapozhatja egy Felvidéki Kurultaj szervezését is!

Alább olvasható a cikk:

NYÍLT NAP a Felföldi Baranta Iskolában

Nagy szeretettel várunk mindenkit az első nyílt napunkra, amelyhez 2018. áprillis 14-én, szombaton, 14.00 órától a gömörpéterfali sportpályán fogadjuk az érdeklődőket! A nap során egy rövid Felföldi Baranta bemutató, majd a nap vendégeként Pucskó Zsolt Ákos, a magyar harci botoló alapítója tart egy rövid bemutatót, ezt követően nyílt Felföldi Baranta edzésre és nyílt botoló edzésre kerül sor, amin bárki, akár kezdőként vagy haladóként részt vehet!!!!! Íjászkodni, ostorozni, de legfőképpen botolni lehet!

Felvételi vizsga - Felföldi Baranta Iskola

Felföldi Baranta Iskola harmadik alkalpmmal szervezte a felvételi vizsgáját, amelynek célja az elszántság és az "Útra" lépés szándéka, ahol különböző tételekben kellett megmutatniuk a tanítványoknak, hogy képesek és akarják ezt az utat járni. Március utolsó napján tehették meg az "első lépést" azok, akik az elszántságukat bizonyították az Felföldi Baranta útján való járásnak! Kivétel nélkül kijelenthetjük, hogy minden egyes vizsgázó tag elszántan állt ki!

Felvidékiek a Kurultajon facebook oldal

Kedes barátaink!

Elkészült a Felvidékiek a Kurultajon elnevezésű facebook oldal, amit minden felvidékinek ajánljunk, amely egyfajta toborzó a Nagy Kurultajra, de tájékozódhatsz a Magyar-Turán Szövetség felvidéki programjairól is!
Kövesd az oldalt, hogy ne maradj le semmiről!
Minden kedvelést és megosztást a közös ügy érdekében köszönjük!

https://www.facebook.com/Felvid%C3%A9kiek-a-Kurult%C3%A1jon-164396781230...

Felvidékiek a KurultajonFelvidékiek a Kurultajon

II. Rákóczi Ferenc Baranta - kelet

A március harmadik hétvégéjén megtartott Feföldi Baranta összevonás során a keleten szerveződő csapat az önállóság felé kezd irányulni, felkészülten állnak szemben a március végi felvételi vizsga és a nyári fokozatvizsga elé! A fiatalokból álló csapat lelkes hozzáállása folytán a szülőföldjükön született II. Rákóczi Ferenc nevét vették fel, ezután szervezett formában alakul és működik tovább a csapat!
Sok sikert a munkájukhoz!

Felföldi Baranta ifjú és felnőtt tábor

Idén sem maradhat el a felnőtt táborunk, sok újdonsággal, ötlettel, jókedvvel, önállósággal és sok edzéssel, a végén pedig fokozatvizsga! Ha kezdő vagy és érdekel a magyar nemzeti harcművészet, vágj bele!

Ifjú és felnőtt táborIfjú és felnőtt tábor

Tartalom átvétel